Csak ki kell nyitni a kaput

2015 június elején alakult meg a Brit Magyar Orvosszövetség. Az okokról, célokról, hazatelepülési vágyakról Végh Attilával, Rákóczy Györggyel és Kerecsényi Péterrel, a szövetség elnöke és alelnökei beszélnek az Orvosok Lapja szeptemberi számában. Az Angliában dolgozó magyar orvosok száma meghaladja az 1700 főt. Úgy vélik, hogy közel kétezer embernek nagy szüksége van egy olyan szervezetre, amely Nagy-Britanniában és Magyarországon képviseli az érdekeit.

Konferenciák és Bemutatók

KONFERENCIA 2019 MÁJUS 11.

FUTURE OF HUNGARIAN MEDICAL PROFESSIONALS IN UK

Szakmai hírek- Bejegyzések

Megszűnik az ingyenes csoportos biztosítása, ha nem válaszol!

XVII. évfolyam 20. szám – 2019. május 6. Megszűnik az ingyenes csoportos biztosítása, ha nem válaszol! A kamarai tagok számára semmilyen új anyagi teher nem

Jeremy Hunt és a külföldi orvosok

Elkezdődött körvonalazódni a kormány elképzelése az egészségügy munkaerő pótlásáról. A Konzervatív Párt kongresszusán beszélt az egészségügyi miniszter. A Telegraph cikkét itt olvashatja el.Kritikusabb az Independent

Szakmai oldalak/ Professional support

A magyar, aki Európa egészségügyét alakítja

Egyre kevesebb kórházra lesz szükség a jövőben, az intézmények specializálódnak – vallja Végh Attila egészségügyi szakember, aki ősztől a tőzsdén jegyzett svéd Capio AB-t, az egyik legnagyobb európai kórházláncot fogja irányítani elnök-vezérigazgatóként. Az angol egészségügyben válságmenedzserként megedződött és híressé vált orvos-közgazdásszal az egészségügyi válságkezelés folyamatáról, a Magyarországon is alkalmazható külföldi megoldásokról és a szakemberhiányról beszélgettünk. 

Magyar orvos Manchesterben: mind a nyolc műtőben dolgoztak egész éjjel

A Híradónak sikerült elérni az egyik kórházban dolgozó magyar orvost, aki azt mondta, délre lett teljes a beteglista, és nem szerepelnek magyarok a sérültek között. Rákóczi György orvos az M1-nek elmondta: fél órán belül 40 mentő érkezett a kórházba.

FRISS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSUNK A MET-tel!

Magyar Egészségügyi Társaság

Vezetőségi döntés és a MET-tel létrejött közös megállapodás alapján, 2019 szeptemberétől a szakmai feladatok minél magasabb szintű ellátására érdekében, a továbbiakban a HMA -UK, mint társszervezet, együtt fog működni a MET-tel.

Aki szeretne az alábbi linken tud a Magyar Egészségügyi Társaság tagjává válni: 

Programjaikon mindenkit szívesen látnak, vendégként, előadóként, tagként, vagy akár adományozóként

2019 Szeptember 6-8.

Aknaszlatina, Kárpátalja

„IX. Novák Endre Napok” Nemzetközi konferencia
Meghívó, Program
Szervező: Csík Adalbert Ferenc
[email protected]

2019 Szeptember 20-22.

Szilágycsehi, Partium

XXVII. Báthory Napokhoz kapcsolódó XXVI. Orvos-továbbképző konferencia
Fő téma: „Derűs búcsú az élettől”
Szervező: Széman Péter
[email protected]

2019 Október 18-20.

Vajdaság

Tudományos ülés
Szervező: Farkas Emil, Vasas Mihály
[email protected]

Email [email protected] for general queries, [email protected] for quick questions or [email protected] for technical support.